Nieuwsberichten

Bankjes geplaatst in opdracht van de Dorpsraad en Ondernemend Vroomshoop.

Dinsdag 28 februari zijn er aan de westkant van het Zandstuve-bos 2 zware eiken banken geplaatst door Landschap Overijssel. Eén aan het begin van het zandpad en de tweede tussen het sportveld en het zonnepanelen park. Van daaruit kijkt men mooi over de weilanden en je zit ook nog eens heerlijk in het zonnetje.

De banken worden aangeboden door de Dorpsraad Vroomshoop-Geerdijk en Ondernemend Vroomshoop.

Bert Jansen voorzitter van de Dorpsraad Vroomshoop-Geerdijk. “Ik zie hier zoveel mensen langs komen om te wandelen die genieten van de natuur. Maar gek genoeg kunnen ze nergens zitten om eens gezellig met elkaar te kunnen kletsen. Ik dacht daar moeten we wat aan doen. Heb Ondernemend Vroomshoop gebeld en waren ook direct bereid om hieraan mee te doen.”

Andre de Raaf voorzitter Ondernemend Vroomshoop. “Ja een geweldig initiatief waar wij niet over na hoeven te denken. Hoe mooi kan het zijn dat we als ondernemers van Vroomshoop iets terug kunnen doen voor onze klanten.”

Foto’s:
Dianne Aaltink – Laarman

Winnaars van de kleur wedstrijd hebben prijs in ontvangst genomen!

Ondernemend Vroomshoop deelde sinterklaas kleurplaten uit op scholen en in winkels deze konden de kinderen inleveren op het Oranjeplein tijdens de intocht van Sinterklaas. Simon Fraiquin van Ondernemend Vroomshoop riep 6 prijswinnaars het podium op in twee leeftijdscategorieën.

Tijdens de uitreiking op het Sinterklaasfeest is per ongeluk een verkeerde 1e prijs uitgereikt, hier hebben we een troostprijs van gemaakt en een nieuwe 1e prijs getrokken deze hebben we thuis bij de winnaar bezorgd.

Ondernemend Vroomshoop deelt appels uit tijdens Sinterklaas intocht.

Zaterdag 12 november komt Sinterklaas weer aan in ons mooie dorp. Naast de traditionele schuimpjes en pepernoten deelt Ondernemend Vroomshoop dit jaar ook Appels uit tijdens de intocht. Vorige week werden we gebeld door Stichting Manna (voedselbank) dat ze in deze periode een overschot aan appels hebben en deze graag willen schenken aan Ondernemend Vroomshoop om deze uit te delen tijdens de intocht. Voorzitter André de Raaf vind dit een mooi initiatief en kwam persoonlijk deze appels ophalen, met een bus vol reden we het terrein van Manna af. “We zijn ontzettend blij met gulle giften uit het dorp, Wij van Ondernemend Vroomshoop houden het graag Lokaal. En op deze manier kunnen we ook een positieve en gezonde draai geven aan de intocht a.s. zaterdag”

De laatste weken waren er steeds grote partijen appels binnengekomen bij de voedselbank, waarvan al een groot deel is of nog wordt uitgedeeld aan de cliënten van Manna, maar nog is er een grote partij appels over. Ook omliggende voedselbanken hadden voldoende voorraad. Daarom deelt Ondernemend Vroomshoop nu appels uit aan de kinderen in Vroomshoop namens Stichting Manna, een leuk extraatje!

Natuurlijk willen we de intocht ook zo traditioneel mogelijk houden daarom hebben we ook schuimpjes en pepernoten die we ook gesponsord hebben gekregen van Marc Olsman van de COOP, ook een ondernemer uit het dorp.
Zoals elke jaar komt Sinterklaas zaterdag 12 november eerst aan in Geerdijk rond 13:30 uur zal Sinterklaas met zijn pieten aankomen bij de Kerk, en door gaan naar Vroomshoop vooraan zal de Harmonie met de Majorettes lopen. We hopen rond 14:00 uur aan te komen op het Oranje plein in Vroomshoop waar DJ Piet iedereen opwacht met heerlijke Sinterklaas muziek.